Alles valt altijd te koppelen, een papiertje eronder, een stukje eraf, dat komt altijd wel goed.
Er zijn mensen die lijstjes aanleggen, zoals
hier, en die lijstjes zijn altijd incompleet.
Neem Piko-A (volprofiel rails, behalve bij Piko-A wisseltongen oude stijl) wijkt af van holprofielrails Piko
Maar niet in de profielhoogte. En niet in de artikelnummers.
Oude Lima rails is 2,7 mm hoog, nieuwe Lima rails is 2,5 mm hoog net zoals Peco Streamline Code 100 (maar nieuwere Peco series hebben een lager profiel), en Roco 2,5 mm, bijnaam Roco Modelrails is net zo hoog, (maar alle nieuwere Roco Rocoline , Geoline, heeft een lager profiel, net als Lima Nova).
Aangezien je holprofiel Piko hebt (ouder) heb je waarschijnlijk oude Lima rails, dat scheel 0,2 mm in de bovenkant, en dat vang je op met A4-typepapier strookjes onder de bielzen van de holle Piko rails.
Lastiger op te lossen zijn deze verschillen bij wissels, kruisingen e.d.
De Piko-bielsmat is smaller dan die van Lima en Roco (dat blijf je zien), en de spoorstaaf is smaller dan die van Lima en Roco (en daar moet je oog op vallen, want het scheelt hooguit tienden van millimeters).
Ik zou vast houden aan een van beide soorten rails, en dan met als standaard Piko-A (volprofiel, gewoon nieuw en 2ehands te koop) en Roco Modellgleis (nog zelden 2e hands te koop). Aanbod van Lima rails is bijna net zo zeldzaam als aanbod van Roco Modellgleis (2,5 mm).
Uit het zicht kun je het koppelen, in het zicht eenheidsworst. Want die minieme verschillen gaan je op een bepaald moment ergeren.